ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΑΣ

MENU

 

Σουπα /Soup

 

Σούπα ημέρας …………………………………………………..9,00

Soup of the day

 

Ορεκτικα / Appetizers

Άρτος και άλειμμα……………………………………………….. 1,80

Bread and spreads.

 

Ιμάμ με μοσχαράκι γάλακτος και φέτα Μονεμβασίας σιγοψιμένο στο φούρνο…..8,00

Imam with veal and Monemvasia feta cheese, Braised in the oven.

 

Σαΐτι, παραδοσιακή πιτούλα με χειροποίητο φύλλο με γέμιση από λάχανα και μυρωδικά, ψημένη στα σχάρα με ελαιόλαδο βασιλικού και
αφρό φέτας ………..10.00

‘Saiti’, a traditional pie with veggies and herbs filling baked on grill with a basil flavored olive oil and a feta cheese mousse.

Μανιτάρια, σωτέ με σκόρδο και λευκό κρασί, αρωματισμένα με φρέσκο θυμάρι, λάδι λευκής τρούφας και φλέικς γραβιέρας………………………….9.00

Mushrooms sautéed with garlic and white wine, flavored with fresh thyme, white truffle oil and gruyere flakes.

Κρέμα φάβας με γαρίδες, κάπαρη, τοματίνια, άρωμα από κρόκο Κοζάνης και δεντρολίβανο….14.00

Fava bean velouté, with sautéed shrimps, capers, cherry tomatoes and saffron.

 

Χειροποιήτη Bresaola, με baby ρόκα, παλαιωμένη γραβιέρα και λάδι λευκής τρούφας……..17.00

Ηandmade Βresaola, with baby rocket, aged Gruyere cheese and white truffle oil.

 

Χταπόδι ψητό με μαριναρισμένα τοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια ………………….16.00

Grilled octopus with marinated cherry tomatoes and caramelized onions.

 

Μαστέλλο Χίου σε τραγανό ριζόφυλλο με σάλτσα πορτοκαλιού, σουσάμι και μαυροκούκι…….12.00

Mastello, a cow’s cheese originated from Chios Island, wrapped in rice pastry with an orange flavored
sauce and black & white sesame seeds.

 

Γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών ελληνικών ορεκτικών……………………………..20.00

Tasting of four different Greek appetizers.

 

 

Σαλατες / Salads

 

Χωριάτικη σαλάτα με φέτα, κρίταμο σερβιρισμένη με λαλλάγγια Μάνης …………………11.00

Greek salad with feta cheese, sea fennel, olive oil served with lalagia (Greek breadsticks of Mani).

 

Σαλάτα ‘Χρυσόβουλο’ με ανάμεικτα σαλατικά, ρόκα, σπανάκι, πολύχρωμες πιπεριές,
τοματίνια,ραπανάκια, καρότο, κρίταμο, πικάντικες καρδιές φραγκοσυκιάς, μαριναρισμένα μανιτάρια,
σύγκλινο Μονεμβασίας και vinaigrette εσπερειδοειδών ……………………………..12,00

‘Chrisovoulo’ salad with mixed greens, rocket, spinach, multicoloured peppers, cherry tomatoes,
radishes, carrots, pickled sea weeds and cactus leaves, marinated mushrooms, smoked pork from Mani
and a citrus vinaigrette dressing.

 

Πράσινη σαλάτα με σύκο ,ψητό κατσικίσιο τυρί, φιλέτο καρυδιού και dressing  μελιού…..14,00

Green salad with figs, grilled goat cheese, fillet walnuts and honey dressing.

Σαλάτα με μαριναρισμένη  πανσέτα κονφί, gorgonzola, φιλέτο από καρύδια, πράσινο μήλο και vinaigrette ……17,00

Salad with marinated bacon confit, gorgonzola, walnuts fillet, green apple and vinaigrette.

 

Σαλάτα σολομού, με πανδαισία σαλατικών, αβοκάντο, αγγούρι και dressing  ………………18.00

Feast salad with salmon, avocado, cucumber and guacamole sauce.

 

Σαλάτα με γαρίδες , μαριναρισμένο μάνγκο, τοματίνια, φασολάκια και vinaigrette μάνγο πορτοκάλι …………………………………………………………………………………………………20.00

Salad with shrimps, marinated mango, cherry tomatoes, green beans and vinaigrette mango and orange.

 

Σαλάτα με προσούτο, ψητό πεπόνι, κροκέτες τυριού και vinaigrette φρούτων ……..16.00

Salad with prosciutto, roasted melon, cheese croquettes and fruit vinaigrette.

 

Ζυμαρικα/PASTA/ Ριζοτο/Rissoto

 

(Επιλέξτε ανάμεσα από, Spaghetti, Linguini και Σιουφιχτά)

Με κοτόπουλο, μανιτάρια, λευκό κρασί, λάδι λευκής τρούφας και γραβιέρα ………………..16,00

With chicken breast, mushrooms, white wine, mustard seeds, ‘Gruyere’ cheese and white truffle oil.

 

Χειροποίτα ραβιόλια γεμισμένα με γαρίδες και σολομό σε σάλτσα gorgonzola…………

Handmade ravioli stuffed with shrimp and salmon in gorgonzola sauce.

 

Με σύγκλινο Μάνης, σπανάκι, τυρί φέτα , πολύχρωμη πιπεριά και τοματίνια ………………14.00

With ‘’Siglino Manis’’, spinach, feta cheese, tomatoes and colorful peppers.

 

Με σολομό, μπρόκολο, φιλαδέλφεια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άρωμα vodka ……………16,00

With salmon, broccoli, philadelphia, green onion and vodka.

 

Ριζότο με βασιλομανίταρα και κανθαρέλλες………………………………………………………………20.00

Risotto with Porcini wild mushrooms and truffle oil.

 

Ριζότο με σελινόριζα, καρότα, πράσινο μήλο, σπαράγγια, τραγανό προσούτο και λάδι τρούφας ……………………………………16.00

Risotto with celery root, carrots, green apple, asparagus, crispy prosciutto and truffle oil.

 

Κυριως Πιατα / Main Dishes

 

Ποπιέτα με μαριναρισμένο κιμά συνοδεία απο σωτέ λαχανικά και σάλτσα εστραγκόν …………………………………………………………………………….16. 00
Popieta with marinated minced accompanied by sautéed vegetables and tarragon sauce.

Οσομπούκο μοσχαρίσιο γάλακτος με ριζότο κρόκου Κοζάνης ………………………………….. 20.00

Veal Ossobuco steak with risotto saffron

 

Κότσι από αρνάκι γάλακτος, μαγειρεμένο στη γάστρα με εστραγκόν και μέλι, συνοδεία από τηγανητούς
κύβους πατάτας ή κριθαρότο  με άρωμα θυμάρι ………………………………………25.00
Knucklebone from baby lamb cooked in the hull with honey and tarragon, served with fried cubes potatoes
or‘ ’Kritharoto’’  flavored with thyme.

Καλαμάρι στη σχάρα, γεμισμένο με κρίθινο παξιμάδι, φέτα, τομάτες, ελιές, βασιλικό, ούζο συνοδεία απο δροσερή σαλάτα
και κρέμα ψητής  πιπεριάς …………………………………………17.00

Grilled squid, stuffed with barley rusk, feta cheese, tomatoes, olives, basil, ouzo accompanied by fresh salad and coulis pepper.

 

Ψαρονέφρι σχάρας γεμιστό με καπνιστό τυρί Μετσόβου, δαμάσκηνα, και σάλτσα σταφυλιών ……………………….…………….16.00

Pork fillet stuffed with smoked cheese and plumps with grapes sauce.

 

Χοιρινή μπριζόλα ‘’Βαρβάτη’’, μαριναρισμένη σε μέλι, θυμάρι και καπνό, μαζί με πατατούλες σωτέ  ………………………..17.00
Pork steak ‘’Varvati’’, marinated in honey, thyme and smoked paprika, served with sautéed baby potatoes.

Σολομός με γλάσο μουστάρδας σε κρούστα από φύλλα ρυζιού συνοδεία απο σωτέ λαχανικά και σάλτσα με ξηρούς καρπούς……………………………………………………………………………….21.00

Salmon with mustard glaze crust of rice leaves accompanied by sautéed vegetables and sauce with nuts.

 

Φιλέτο μόσχου με σωτέ σπανάκι, καπνιστό χοιρινό, scamorza και σάλτσα morheles……..25.00

Veal fillet with sautéed spinach, smoked pork, scamorza and morheles sauce.

 

Φιλέτο λαβράκι, με αρωματισμένα σωτέ λαχανικά και σως χειροποίητης μαγιονέζας Ρεμουλάντ…………………………………………………18.00
Fillet of sea bass with flavored sautéed vegetables and sauce handmade mayonnaise Remoulant.

Ribeye  συνοδευόμενο με σωτέ σπαράγγια, μανιτάρια και σάλτσα Μαδέρα………………….35.00

Ribeye  with sauté asparagus, mushrooms and Madere sauce.

 

Μπαρμπουνάκια Μονεμβασιάς, τηγανητά ή Σαβόρο …………………………………………….68,0/Kgr

Local red mullet, fried or Savoro.

 

Φρέσκο ψάρι ημέρας…………………………………………………………………………………………75,0/Kgr

Catch of the day.

 

Αστακός ή Κωλοχτύπα……………………………………………………………………………………..90,0/Kgr

Lobster or langoustine.

Επιδορπια / Desserts

 

Ζεστό σουφλέ μαύρης σοκολάτας με φρέσκια κρέμα …………………………………………………7.50

Callebaut chocolate soufflé served with fresh cream.

 

Μπράουνι με κομμάτια λευκής σοκολάτας και παγωτό ….………………………………..8,50

Brownies with white chocolate pieces and ice cream.

 

Μους σοκολάτας με φράουλες πάνω σε τραγανή γκοφρέτα………….…….………..……..8,00

Chocolate mousse with strawberries on a crisp wafer.

Πανακότα με άρωμα Μπακλαβά και σιρόπι πορτοκαλιού…………………………..…….7,50

Panna cotta with Baklava flavor and orange syrup.

Creme Brulle αρωματισμένη με μαστίχα Χίου ……………………………………………7,00

Creme Brulle flavored with mastic.

Ζεστά Canolli με γέμιση από κρέμα πορτοκαλιού ………………………………………………………7.50

Hot ‘Canolli’ with orange flavor filling.

Παγωτό & sorbets (ρωτήστε μας για τις γεύσεις) ……………………………………………2.50 / μπάλα

Ice cream and sorbets (ask us about the flavours) ………………………………………….. 2.50 / Scoop